Sekstips

Zo word je sneller zwanger

zwanger-worden-tips

Stellen die moeite hebben om zwanger te raken blijken volgens Nils Lambalk, hoogleraar voortplantingstechniek aan het VUmc, verrassend vaak met hele gewone tips hun kansen sterk te kunnen vergroten. Aan RTL Nieuws laat hij weten hoe die stellen vaak met hele makkelijke tips hun kansen aanzienlijk kunnen vergroten. Hier is alvast een kleine opsomming van de punten die hij aan draagt:

  • Zorg dat je overgewicht zoveel mogelijk kwijt raakt. Dat geldt niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Een man die is maakt namelijk meer van het vrouwelijke hormoon oestrogeen aan, wat de kwaliteit van zijn sperma helaas niet ten goede komt. Bijkomend voordeel: je bent gezonder en energieker en vooral dat laatste zal je goed van pas komen als je eenmaal een baby hebt gekregen.
  • Wie stopt met roken en minder koffie drinkt maakt meteen meer kans op zwanger worden. En net zoals het afvallen is dit iets wat op de lange termijn natuurlijk ook veel gezonder is voor je. Voor de kwaliteit van het sperma kan de man trouwens gewoon koffie blijven drinken, zolang hij de sigaretten tenminste maar laat liggen. Voor de vrouw is zowel roken als koffie drinken niet goed voor de kans om zwanger te worden.
  • Voor de man: ben je een bodybuilder en maak je daarbij gebruik van steroïden? Laat staan die handel, want je mag er dan nog zo stoer uit zien, de kwaliteit van je sperma is zeer waarschijnlijk ondermaats.
  • Wederom voor de man: houd je ballen koel! Zet dus de stoelverwarming uit als je veel op de weg zit en draag los zittend ondergoed. Daarmee houd je de testikels koel, wat nodig is om het sperma van goede kwaliteit te houden. De ballen zitten niet voor niks in de balzak en niet in het lichaam zelf, ze gedijen het beste wanneer ze wat koeler zijn dan de rest van het lichaam.
  • Zorg dat je minder stress hebt! Dat kan namelijk zorgen voor een verstoorde cyclus bij de vrouw.
  • En last but not least: heb veel seks met elkaar! Dat blijken veel stellen die heel graag zwanger willen worden namelijk nog wel eens te vergeten. Lambalk blijkt regelmatig stellen in zijn spreekkamer te krijgen die maar eens per week seks met elkaar hebben. Stellen die echter twee tot drie keer per week seks met elkaar hebben vergroten hun kansen aanzienlijk. Daarmee wordt het sperma van de man voldoende ververst en benut je zoveel mogelijk van de kansen om zwanger te worden.

Reacties

reacties