Opmerkelijk

Seks maakt voetballers betere spelers

voetballers-seks

Seks maakt voetballers betere spelers. Dat zegt voetbaltrainer Pep Guardiola, die na Barcelona en Bayern München nu de Engelse club Manchester City onder zijn hoede heeft. Volgens Guardiola zou hij het zijn spelers dan ook nooit verbieden om seks te hebben op welk moment dan ook.

Seks in combinatie met topsport is altijd al een heikel punt geweest. Er wordt namelijk gezegd dat seks hebben voor een wedstrijd de prestaties vrijwel nooit ten goede zou komen. Guardiola is dus klaarblijkelijk een heel andere mening toegedaan.

Guardiola deed zijn uitspraken nadat een van zijn spelers, de Fransman Nasri, tijdens een televisieprogramma had verteld dat Guardiola zijn spelers opdroeg om niet na middernacht nog seks te hebben. Dat zou de nachtrust namelijk nadelig kunnen beinvloeden.

Guardiola zou volgens Nasri dezelfde stelregel ook bij zowel München als Barcelona hebben gehanteerd. Dat zou volgens hem zelfs spierblessures bij sterspeler Lionel Messi hebben voorkomen, voegde hij eraan toe.

Nasri is momenteel door Manchester City verhuurd aan de Spaande club Sevilla. Wat zijn huidige trainer voor seksbeleid nastreeft wilde hij echter niet zeggen.

Reacties

reacties