Algemeen

Sekstoerisme in Drenthe

Sekstoerisme Kibbelkoele

Wie het woord sekstoerisme hoort denkt al snel aan landen als Thailand en andere verre oorden. Maar dat sekstoerisme ook in Nederland welig tiert bleek onlangs wel weer in Drenthe. Volgens de PvdA in Coevorden wordt er namelijk buitensporig veel seks bedreven in recreatiegebieden aldaar.

Als voorbeeld noemt PvdA-raadslid Betty Hoogeveen zwemplas de Kibbelkoele. Die bevindt zich in een natuurgebied bij Noord-Sleen, een klein plaatsje in de buurt van Emmen. Daar wordt zoveel door mensen met elkaar afgesproken om seks te hebben dat het volgens Staatsbosbeheer vooral in de avonduren regelmatig filerijden is richting de plas.

Volgens lokale bewoners is het inmiddels zo erg geworden dat gezinnen met kinderen niet meer naar de plas durven omdat de kans groot is dat ze met seksende mensen wordt geconfronteerd. Overdag vindt de seks vooral in de bosjes plaats maar wie ‘s avonds of ‘s nachts komt kijken zal ook vele hitsige mannen en vrouwen op het strandje aantreffen.

Doordat steeds meer gewone recreanten het gebied beginnen te mijden verplaatst de seks zich ook steeds vaker overdag naar het strandje. Zo kan het gebeuren dat je als nietsvermoedende bezoeker plotsklaps op een groepje mannen stuit wat seks aan het hebben is met een vrouw, waarbij het geheel ook nog eens met videocamera’s wordt gefilmd.

Het aanpakken van andere gebieden die bekend stonden om buitenseks, waarbij mensen soms van heinde en verre kwamen om mee te doen met de openbare orgies, heeft volgens Betty Hoogeveen weinig effect. Dat komt met name de mensen die op zoek zijn naar buitenseks vanzelf weer gaan zoeken naar een ander geschikt gebied. Het probleem verplaatst zich daardoor alleen maar.

Om meer te lezen over het probleem rondom sekstoerisme in Drenthe verwijzen we je graag naar de website van het Dagblad van het Noorden dat er een uitgebreide reportage over maakte.

Reacties

reacties