Algemeen

Kunstenaars belichten seks bij For Play tentoonstelling

mu-for-play-eindhoven

Bij MU in Eindhoven kun je de komende tijd genieten van kunstuitingen die allemaal met seks te maken hebben. In totaal 30 kunstenaars kregen voor de expositie For Play namelijk de vrije hand van MU om hun originele kijk te geven op de beleving van seks in al zijn facetten. Dat leverde hele bijzondere kunstwerken op, die niet alleen erg interessant of grappig zijn maar volgens ontwerpster Sanne Muiser ook genoeg inspiratie biedt om in de eigen slaapkamer met elkaar aan de slag te gaan.

Sanne Muisier bedacht For Play samen met haar collega Tom Loois. Ze spraken met meerdere ontwerpers en kunstenaars en dat leverde een totaal van meer dan 30 creaties op die allemaal een bijzondere kijk geven op seks. Zo is er een groot apparaat te zien (en te gebruiken) waarbij twee personen tegelijk wiegende bewegingen moeten maken om alle onderdelen in beweging te zetten. En wanneer je dat lukt in harmonie gaan de lampjes aan boven de installatie. Waar dat een metafoor voor is hoeven we waarschijnlijk niemand uit te leggen.

Er is ook een Rietveldstoel, de bekende stoel van hout met felle kleuren. In de versie van For Play zijn er echter gespjes aan toegevoegd waarmee iemand kan worden vastgebonden aan de stoel. Ook de houding die dan wordt aangenomen laat niets aan de verbeelding over.

Wil je een kijkje nemen, of zelf een poging wagen alle lampjes te doen ontbranden? Dan kun je nog bij MU terecht tot 13 november.

Reacties

reacties