Algemeen

Afrekenen met mythes over seks

seks-mythes

In zijn nieuwe boek Waarom mannen geen seksboeken kopen rekent seksuoloog Wim Slabbinck af met allerlei mythes over seks. Het boek is tegelijkertijd luchtig maar ook serieus, want er bestaan veel vooroordelen over de mannelijke seksualitiet zegt Slabbinck, en daar probeert hij op een speelse manier mee af te rekenen.

Zo denken veel mensen volgens hem nog altijd dat mannen gemiddeld elke zeven seconden aan seks denken. Maar mannen die dat doen zijn volgens hem verre van normaal. In werkelijkheid zouden mannen “slechts” elke 42 minuten aan seks denken. Wat wel klopt is dat vrouwen minder vaak aan seks denken dan mannen, want de gemiddelde vrouw denkt elke 77 minuten aan seks.

Ook bestaan er volgens de auteur veel misverstanden over de ochtenderectie van mannen. Wanneer je die niet hebt dan zou er iets mis zijn met je lichaam, dat denken nog altijd veel mannen (en vrouwen). Dat klopt helemaal niet, zegt Slabbinck, want in feite gaat het niet om een ochtenderectie maar over een nachterectie. De meeste mannen hebben enkele keren per nacht een erectie, die optreedt tijdens de REM-slaap. Word je op dat moment wakker, dan word je dus wakker met een erectie. Wanneer je ontwaakt tijdens een andere fase van je slaap dan heb je dus geen erectie.

 

Reacties

reacties